9.6.2014

Red velvet kakku ja ruusuiset muffinsit

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni Red velvet-kakkua ja kun nuo omat synttärit olivat jokin aika sitten, niin tuli oiva tilaisuus kokeilla ja toteuttaa suunnitelmani.  

Etsiskelin ohjeita ja tämän löysin Pullahiireltä. Oli aika vaikea valita monesta eri ohjeesta, mutta periaatteessa tein tällä ohjeella, korvasin maidon kermaviilillä. Ihmettelin kun ohjeeseen tuli etikkaa, mutta kun ekaa kertaa tein, niin piti suurinpiirtein noudattaa ohjetta. 

Pohjasta tuli itsessään aika kostea, joten kostutin pohjia ihan muutamalla lusikallisella laktoositonta maitoa. Tein kakun ensimmäistä kertaa gluteenittomista jauhoista, joissa ei lainkaan ole vehnätärkkelystä (Semperin fin mix-jauhot).    

Pinnalle vähän edellisen kakut toistoa mansikoista ja mustikoista.Ja viipalekuvaa. Paistoin kaksi erillistä pohjaa, jotka halkaisin kahtia. Siksi keskimmäiset kerrokset on vähän vaaleampia. 

Tässä kävi nyt vähän niin, että mielikuva oli parempi kun itse kakku. Ei ihan täysin ollut miun makuun, mutta ehkä vähän ohjetta muokkaamalla saan oman maun mukaisen. Kokeilen joskus eri ohjeella.Ja toinen kokeilu oli Unelmaa leipomassa Hannalta. Ihastuin näihin ruusupursotuksiin sen verran, että kokeiluun meni. Ja tämän näköisiä niistä lopulta tuli. Nämäkin on leivottu laktoosittomana ja gluteenittomana.


Ehkä olisin voinut vielä laittaa hieman vihreää lehdiksi, mutta näillä mentiin tällä kertaa. Taikinan tein kaksinkertaisena.
3 kommenttia:

 1. Ensimmäinen sana mikä tuli mieleen oli ISO WAU !
  Ja sen sanan voisi kirjoittaa taas monta kertaa.
  Olet sinä kyllä leipureiden, leipuri :O

  VastaaPoista
 2. wautsi miten upeita leivonnaisia.

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä hyvältä, jälleen kerran. Nam!
  Red Velvet on ollu miullakin mietinnässä jo kauan aikaa, mutta eipä ole saanut aikaseksi sitä tehdä. Jospa tässä syksyllä testais, ku ei ole enää helteiden tuomaa väsytystä. :D

  VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle!