Joulupukki toi lahjaksi tuollaisen mainion muffinitelineen ja mukana tuli pieni "Kuppikakut ja muffinit" -kirja. Pitihän telinettä tietenkin testata. Selailin kirjaa ja valitsin lopulta valkosuklaalla täytetyt suklaamuffinit (sivulla 132).
Kerrankin voin laittaa ohjeen, jota suurinpiirtein seurasin. Ohje on alunperin 12 kappaleelle, mutta mie tein kaksinkertaisen taikinan. Eli
Valkosuklaalla täytetyt suklaamuffinit (12 kpl)
3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 muna
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl öljyä
250 g hapankermaa (käytin Creme Fraichea ja maustamatonta tuorejuustoa kaksinkertaiseen taikinaan)
0,75 dl vahvaa kahvia
150 g valkosuklaata
tomusokeria koristeeksi
rasvaa pellin voiteluun
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele muffinipelti (käytin paperisia vuokia, niin ei tarvinnut voidella). Sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda jauhoihin.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, öljy, hapankerma ja kahvi. Lisää jauhoseos ja hämmennä kunnes kuivat ainekset ovat sekoittuneet kunnolla nestemäisiin.
Täytä muffinipellin syvennykset kolmasosaan saakka pohjasta. Paloittele valkosuklaa ja asettele taikinan pinnalle.
Jaa loppuosa taikinasta suklaapalojen päälle ja paista uunin keskitasolla n. 20-25 min.
Anna muffinien jäähtyä pellillä n. 5 min. Nosta pelliltä, anna jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun tulit vierailulle!