5.1.2014

Valmistujaiskakkuja

Kameraan on jäänyt jo ennen joulua otettuja kuvia. En vaan jotenkin ole saanut aikaiseksi laittaa niitä tänne.

Puoliskon sisko sai opintonsa päätökseen joulun alla ja miun tehtäväks jäi kakkujen teko. Ihan näillä perusjutuilla mentiin tällä kertaa, eli karpaloinen tuorejuustokakku suklainen täytekakku, ja kinkku-metukkavoikkari.

Ensin tässä karpalotuorejuustokakku. Pohjana tällä kertaa digestive, jälleen öljyn kanssa pehmennettynä. Täytteenä kaksi purkkia maustamatonta tuorejuustoa, purkillinen turkkilaista jugurttia ja pari purkkia laktoositonta kermaa, sekä karpalomehua. Pinnalla karpalomehukiille ja valkosuklaakoristeet. Varsinaiseen kakkuun tuli sitten kuitenkin hieman erilaiset koristeet keskelle. Varasin varmuuden vuoksi parit koristeet, koska kakkuja piti kuljettaa sellainen reilu sata kilometriä.


Ja sitten sivukuvaa...Suklainen täytekakku on jo useaankin kertaan tehty. Eli seitsemän munan peruspohja kaakaolla maustettuna, kostutus mansikkamehulla. Välissä mansikka- ja mangopassionmousset. Pinnalla suklainen kinuski ja kermaruusut. Koristelut kermaa, jota vahvistin liivatteella.


 Pintakoristeet on vanhoja tuttuja, aika monta kertaa aiemminkin tehtyjä.

 Ja sitten voikkari, sekin vanhalla tutulla ohjeella tehty. Pintakuorrutuksessa on juustoleivän makuista sulatejuustoa, yrtti- ja maustamatonta tuorejuustoa. Koristelut kinkku- ja metukkasiivuja, kurkkua, juustosiivuja ja jääsalaattia.6 kommenttia:

Kiitos kun tulit vierailulle!