16.12.2013

Piparinmakuinen glögikakku

Anopilla oli syntymäpäivät ja tein hänelle viemisiksi piparinmakuisen glögikakun. Pohjana kaakaoinen kääris, täytteessä kaksi rasiaa maustamatonta tuorejuustoa, purkillinen turkkilaista jugurttia ja yksi purkki kermaa. Kostutin pohjaa ihan vähän glögillä. Lisäsin piparinmuruja seokseen joulun makua antamaan. Hyydytin liivatteella. Pinnalla ihan pelkkä glögi, joka on tietenkin hyydytetty. Koristeiksi tein sokerikelloja ja lehtinä käytin pakkasesta otettuja suklaalehtiä, jotka on tehty mustaviinimarjalehden päälle. Sokerikellojen alle laitoin piparinmuruja eristämään kosteutta, ettei kellot heti sula.

Huomasin sen jälkeen kun olin glögin pinnalle laittanut, että se olisi kaivannut hieman punaista väriä syventämään glögin omaa väriä, mut en sitten enää viitsinyt korjailla kun olin jo laittanut ne hyytymään, menköön tämän kerran ;)
Samalla kertaa tein siskon tytölle lähes samanlaisen kakun, kun hänelläkin oli syntymäpäivät pari päivää aikaisemmin. Muuten kakku on samanlainen, mut koristeena on joulutähti.

2 kommenttia:

Kiitos kun tulit vierailulle!