Ohje on vanha ja monesti käytetty, mutta kun tämä on sellainen pomminvarma, niin uskallan laittaa ohjeen esille:
MUROKAKKU
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl peruna- tai maissijauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
½ dl kermaa tai maitoa
(nesteen voi korvata esim. kahvilla, appelsiinimehulla tms.) Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sihdin läpi taikinaan. Sekoita joukkoon neste. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 - 50 min.
Vihje:
Voit muunnella murokakkutaikinaa erilaisilla mausteilla ja makua antavilla aineilla. Esim.
SITRUUNAKAKKU Jätä kerma/maito pois ja lisää taikinaan yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori
KARDEMUMMAKAKKU Mausta taikina 1 rkl:lla kardemummaa
SUKLAAKAKKU Lisää taikinaan 1 rkl kaakaota ja 100 g rouhittua suklaata.
PÄHKINÄKAKKU Lisää 1 – 2 dl pähkinärouhetta.
HEDELMÄKAKKU Lisää 3 – 4 dl kuivattuja hedelmiä paloina.
Tällä kertaa laitoin mausteeksi valmiita hedelmäpaloja ja lisäsin muutaman tipan rommiaromia. Tein taikinan kaksinkertaisena ja nesteenä käytin 1,5 dl appelsiini-mandariinimehua.
* * * * *
Olisipa minulla edes pikkasen tuota sinun kakkujentekotaitoa :)
VastaaPoistaAivan upeita nuo on.
Tallennan kyllä nyt itselleni tuon ohjeen ja YRITÄN sitä tehdä :)
Mukavia leipomispäiviä !
Suussasulavan herkullisia leipomuksia... saakos kysyä, että mitä taikinaa käytit lihapiirakoissa? :)
VastaaPoistaKyllä minä kokeilen !
VastaaPoistaKerron sitten, miten sen kanssa kävi :)
Nami - maistuvan näköisiä leipomuksia!
VastaaPoistaVoi mitä herkkuja! Onko lihapiirakkaohje salainen??
VastaaPoistatäällä myös tyttö lappeenrannan seutuvilta haluaisi lihapiirakoiden ohjeen jos ei ole salainen.
VastaaPoistahyvää päivän jatkoa
SakariSokeri ja Annikki: Piirakkataikinaksi normaali pullataikina ilman sokeria ja kardemummaa. Täytteeksi keitin ihan tavallisen riisipuuron, ruskistin jauhelihan, sipulin ja mausteet ja sekoitin ne keskenään. Kun taikina on kohonnut, kaulitaan siitä sopivan paksuinen levy (ehkä n. 5 mm paksu, liian ohuesta taikinasta tulee täyte läpi ja roiskuu ikävästi öljyssä), mie otin kahvikupin lautasella pyörylöitä, joihin sitten laitoin riisitäytettä. Taitoin toisen reunan päälle ja pyöräytin vielä lautasen reunalla piirakan reunat kiinni. Jauhoja kannattaa käyttää leipomiseen mahdollisimman vähän, jotta piirakat pysyvät kiinni. Kohota piirakat liinan alla ja paista öljyssä kauniin ruskeaksi.
VastaaPoistaEn osaa antaa tarkkoja mittoja kaulittavan taikinan paksuudesta tai määristä yleensäkään kun teen vähän mutu-tuntumalla. Onhan nämä hieman suuritöisiä, mutta kerran vuoteen jaksaa tehdä.
Kokeilkaa vaan ihan vapaasti, olisi sitten kiva tietää miten onnistui :)
Kiitos vaan kakun ohjeesta.
VastaaPoistaHyvää siitä tuli, vaikkei ulkonäöltään sinun kakullesi vedä vertaa.
Pitääkin muistaa seuraavalla kerralla tehdä puolitoista kertainen annos.
Mukavaa pian alkavaa viimeistä viikkoa, ennen joulua :)
kiitos ohjeesta.tuli todellakin hyviä lihapiirakoita ja hyvin näkyy maistuvan porukalle.teempä taas joulun jälkeen uudestaan.
VastaaPoistaAnneli ja Annikki, mukava kuulla että ohjeita on käytetty ja tykätty :)
VastaaPoista