13.2.2014

Suklaisia muffineita valkosuklaatäytteellä

On taas jäänyt kameraan kuvia, joita en ole saanut päivitettyä tänne. Laiskuus vaivaa ja pahasti ;) Mutta tässä sitten tulee.

Joulupukki toi lahjaksi tuollaisen mainion muffinitelineen ja mukana tuli pieni "Kuppikakut ja muffinit" -kirja. Pitihän telinettä tietenkin testata. Selailin kirjaa ja valitsin lopulta valkosuklaalla täytetyt suklaamuffinit (sivulla 132).


Halkaisukuvakin. Jäi harmillisesti tuo valkoinen suklaa toiseen reunaan, mutta ei todellakaan makuun vaikuttanut. Oli aika syntisen hyvää ja pehmeää. Yleensä miun muffinit tahtoo olla vähän liian tiiviitä, mutta nämä vei kielen mennessään.

Kerrankin voin laittaa ohjeen, jota suurinpiirtein seurasin. Ohje on alunperin 12 kappaleelle, mutta mie tein kaksinkertaisen taikinan. Eli

Valkosuklaalla täytetyt suklaamuffinit (12 kpl)
3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 muna
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl öljyä
250 g hapankermaa (käytin Creme Fraichea ja maustamatonta tuorejuustoa kaksinkertaiseen taikinaan)
0,75 dl vahvaa kahvia
150 g valkosuklaata

tomusokeria koristeeksi
rasvaa pellin voiteluun

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele muffinipelti (käytin paperisia vuokia, niin ei tarvinnut voidella). Sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda jauhoihin.
Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, öljy, hapankerma ja kahvi. Lisää jauhoseos ja hämmennä kunnes kuivat ainekset ovat sekoittuneet kunnolla nestemäisiin.
Täytä muffinipellin syvennykset kolmasosaan saakka pohjasta. Paloittele valkosuklaa ja asettele taikinan pinnalle.
Jaa loppuosa taikinasta suklaapalojen päälle ja paista uunin keskitasolla n. 20-25 min.
Anna muffinien jäähtyä pellillä n. 5 min. Nosta pelliltä, anna jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoamista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun tulit vierailulle!