13.8.2013

Syntymäpäivien suklaakinuskikakku

Isälläni oli syntymäpäivät tässä hiljattain ja kakun teko jäi miun vastuulle. Mietin jälleen kerran eri vaihtoehtoja ja päädyin sitten kokonaan laktoosittomaan suklaakinuskikakkuun. Helteinen sää aiheutti jonkin verran haastetta kakun tekemiseen ja ajattelin kinuskin säilyvän hieman paremmin kuin varsinaiset kermapäällysteet.

Pohjaksi tuli kuuden munan kaakaoinen peruspohja. Täytteenä mangopassionmousse ja vadelmamarmeladi, kostutus mansikkamehulla. Pinnalla tummasta suklaasta tehty kinuskikuorrute, kermaruusuja ja lehtiä. Reunapursotuksetkin on laktoositonta kermaa. 


 Kuvaa päältä päin...

 ... ja ylhäältä. Jostain syystä pinnalle jäi ikävästi vaaleampia läikkiä, en osaa sanoa että miksi näin kävi. Onneksi se ei vaikuttanut makuun.

Hyvin teki kakku kauppansa synttärivieraille.

Onnittelut vielä sankarille!!

3 kommenttia:

  1. ai että on komea kakku.miten nuo kermaruusut on tehty?vai onko ostettu valmiina.herkullinen kyllä on nam.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Annikki :) Kermaruusut on pursotettu ruusutyllalla ja ihan ite tehtyjä. Laitan ruusut hetkeksi pakkaseen pursotuksen jälkeen niin ne on helpompi sitten siirtää kakun pinnalle.

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku. Ihania noi ruusut :)

    VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle!