19.5.2013

Pisan Ambon -kakku ja mustikkaiset suklaakupit

Aika hiljaista on ollut viime aikoina täällä blogirintamalla, mutta tässä olis pitkästä aikaa uutta päivitettävää.

Se on taas yksi vuosi mittarissa lisää ja pitäähän sitä jotain palan painiketta kahvin kanssa olla. Tein jo aikaisemminkin tekemäni Pisan Ambon -kakun. Pohjaksi paistoin neljän munan kaakaoisen peruspohjan ja leikkasin sen kahtia. Alimmaiseen kerrokseen laitoin mangotuorejuustoa ja purkin laktoositonta kermaa, päällimmäisessä kerroksessa on sitruunatuorejuustoa kermaan sekoitettuna. Pinnalle kiehautin n. 3 dl Pisan Ambonia, 3 dl vettä ja 1 dl sokeria. Hyydytin 8 liivatteella. Koristeina ulkolaisia mansikoita ja mustikoita. Mansikan kukat ja lehdet on sentään omalta pihalta kerättyjä.
Ohje on taas oman pään tuotoksia.




 Tässä lähikuvaa koristeista.


 Ja päällyskuva.


 Miullahan pitää olla monenlaista värkkäilyä kun kerta vieraita on tulossa. Tässä suklaisia kuppeja kuningatarrahkalla ja kermalla. Löysin Onnelin sivulta vinkin näihin ja muokkasin vähän ohjetta. Koristelin pakastemustikoilla ja oikeilla mustikan lehdillä.




 Ja lähikuvaa.


 Mansikkamäen Ebellä oli hauska kääretorttu, ja sitäkin piti sitten kokeilla. Joskin hänen kääriksensä oli paljon paremman näköinen ja onnistunut. Miulla tuli mansikoista liian suuria ja vähän epämääräisen näköisiä. Siskoni sanoikin että tämä muistuttaa tiskirättiä, no höh!




 Ja vähän tästäkin sivukuvaa.

Jotta pöytään saataisiin "sen seitsemän sorttia", tein vielä lisäksi rullarieskasta kinkku- ja lohirullia. Kuvaa ei valitettavasti tullut otettua kun ne menivät kaikki.


Unohtui mainita, että "tiskirätin" täytteenä on mansikkamousse ja kermavaahto :o

12 kommenttia:

  1. Ensiksi ONNEA Tinuski ♥
    Toiseksi, voi mitä herkkuja :O
    Raikkaan näköinen tuo kakku, monine kerroksineen.
    Suklaiset kupit... anneli huolailee.... nami :)
    Ja kyllä minä tuota "tiskirättiäkin" mielelläni maistaisin. Olen nimittäin varma että saisit vaikka sellaisesta herkullista ja kaunista :)

    Mukavaa viikkoa !

    VastaaPoista
  2. onnea,onnea! voi että mitä herkkuja sie olet leiponut ja montaa eri sorttia.
    voi kun saiskin maistaa,suu jo napsuttaa kovasti.
    leipurin lahjat siulla on hyvät,miulla tosi huonot.
    hyvää päivän jatkoa sateesta huolimatta.

    VastaaPoista
  3. Onnittelut synttäreistä! =)

    Wautsi wau tuota ylimmäistä hyydytettyä kakkua, maistuis kyllä palanen. ;)

    Liitytty seuraajaksi, tosin yksityisesti. ;)

    VastaaPoista
  4. Onnea Tinuski! :)Tosi kaunista tarjottavaa olet loihtinut! Tuo kääretorttuidea on kyllä hauska, itsekin sitä kattelin Eben sivuilta.

    VastaaPoista
  5. Onneksi olkoon ja herkulta näyttävät tarjoilut. Kääriskin näyttää minusta oikein hyvältä ja ehkä enemmän omenakuvioiselle kuin mansikoille, mutta tykkään tosi paljon omenoistakin :D Samalla idealla voi tehdä vaikka mitä kuvioita :)

    VastaaPoista
  6. Että on upean näköinen juustokakku ja aivan ihania kuppikakkuja, kääretorttukin on niin makoisan näköinen:)
    Paljon Onnea sinulle Tinuski:)

    VastaaPoista
  7. Paljon onnea synttäreiden johdosta, näin jälkikäteen! <3
    Aivan ihania herkkuja olet loihtinu! Tuo Pisan Ambon on mullakin ollu mietintämyssyssä kauan aikaa, mutta enpä ole jostain syystä saanu aikaseksi sitä tehä.... tai en ole jotenkin muistanu koko kakkua. Ehkäpä seuraaville synttäreille sitte?! :)
    Mua ihan hävettää, ku tämä meikäläisen koneellaolo on nykyään vaan tosi pikaista. En ole ehtiny tännekään käydä mitään kommentoimassa. :(

    VastaaPoista
  8. Ihanan värinen kakku! On näyttävä ja täyte kuulostaa maukkaalta. Pitää kyllä kokeilla joskus!

    VastaaPoista
  9. Voi Sinua... et saa ollenkaan lomaa koko kesänä :(
    On siinä pakertamista , ainakin jos on kuumaa.
    Mutta minä lupaan lomailla sinunkin puolestasi ♥, KIITOS lomatoivotuksista. Olen niin onneni kukkuloilla, kun kohta lähden viimeisen kerran tänä keväänä töihin.

    Ihanaa kesän jatkoa kuitenkin sinne naapurikaupunkiin !

    VastaaPoista
  10. Ei ole tiskirättiä nähnytkään tuo kääretorttusi. :) Itsellänikin taitaa jossain kaapin perällä olla pullollinen pisang ambonia... hmmm, pitäisiköhän sitä itsekin kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle!