7.4.2013

Banoffee ja kinkku-pekonipiiras

Miun on jo pitkän aikaa tehnyt mieli tehdä banoffeeta ja nyt kun sattui nuo nuorimmaisen nimpparit kohdalle, niin ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Tutkailin vähän vinkkejä netin kautta, mut tein sitte kuitenkin ilman mitään ohjetta. Pohjaksi paistoin kahden munan kaakaoisen kakkupohjan. Keitin edellisenä päivänä purkillisen kondensoitua maitoa. Kostutin kakkupohjaa hieman sitruunalimpparilla, laitoin väliin tuota maitoa ja banaaniviipaleita, sekä hieman sitruunamehua banaanin päälle. Pinnalle vatkasin Flora vanillaa vaahdoksi ja tukevoitin sitä liivatteella. Koristelut suklaasokerilla.




Tässä viipalekuva. 
Vaikka itse sanonkin, tämä oli älyttömän hyvää. Luulin aluksi, että tuo kondensoitu maito tekee tästä hirmu makean, mutta banaani tasoitti sitä kivasti. Yllättäen saatiin menemään koko piiras saman päivän aikana ;)) Tästä tuli kyllä uusi suosikkini ja teen varmasti toisenkin kerran.


Pitäähän kahvipöydässä olla jotain suolaistakin. Tein tälläisen kinkku-pekonipiiraan. Ohjetta ei ole kun tein tämän ihan omasta päästa. 
Pohjaksi tuli vehnäjauhoista, perunamuusijauheesta, leivinjauheesta ja vedestä sekoitettu taikina, jonka painelin suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Täytteeseen pyöräytin paistinpannulla kinkku- ja pekonisuikaleita, punasipulia ja puutarhurin kasvissekoitusta. Pinnalle tuli kermaviili-kananmuna-juustoraastesekoitus.

Paistoin 175 asteessa sellaiset puolisen tuntia.


 Ja sivukuvaa.

9 kommenttia:

  1. Oi että ovat herkullisen näköisiä.. molemmat:
    Silmilläni söin ja maistuivat niin makoisilta, nam:)

    VastaaPoista
  2. ai että mitä herkkuja taas olet leiponut.varmasti ovat hyviä.

    VastaaPoista
  3. Voi Tinuski... mitä herkkua !
    Tuo kakku, pakko tunnustaa tyhmyyteni, en ole koskaan kuullutkaan Banoffee-kakusta.
    Mutta mielelläni maistaisin.
    Tuo piirakka, näyttää niin suussasulavalta.

    Teidän juhlat on varmaan sellaiset, että puoli Lappeenrantaa sinne tulla tahtoisi :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos taas teille :))
    Annelille tiedoksi, tuo miun banoffee ei ollu ihan taiteen sääntöjen mukaan tehty, oikeassa taitaa olla keksipohja. Nimi on sekoitus banaanista ja toffeesta. Suosittelen kokeilemaan, ohjeita löytyy netistä vaikka kuinka paljon.
    Näissä tämän tyyppisissä kekkereissä käy yleensä omaa porukkaa perhepiiristä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina sitä jotain uutta oppii !
      Täytyy laittaa muistiin tuon kakun nimi.

      Poista
  5. Meidän pihalla kukkapenkit on vielä lumen alla !
    En pääse uutta kasvua ihailemaan. Katolta tulleet lumet on narsissien ja muiden päällä. Mutta kai ne juhannukseksi sulaa :))

    VastaaPoista
  6. Nam nam nam, ensi pala tuota kinkku-pekoniherkkua ja päälle banoffee höyryävän kahavikupposen kansa.... slurps!!!!

    VastaaPoista
  7. herkullisia levonnaisia,molemmat...Mukavaa Vapunpäivää =)

    VastaaPoista
  8. Kiitos Tinuski ♥
    Minulla on niin kiltti mies, että hän kysyi nyt aamulla haluanko lähteä käymään kotona hakemassa lankavarstoni tänne mökille.
    Arvaa mitä vastasin ?

    Meillä on matkaa vain 30 km !

    Mukavaa loppuviikkoa ♥

    VastaaPoista

Kiitos kun tulit vierailulle!